Торгівля людьми.


Це нелегальна діяльність, що включає в себе вербування, контроль та використання людей задля отримання вигоди від ïх експлуатаціï. Використовуючи силу, обман та примус, людей по всьому світу в 21-му сторіччі продають та купують проти ïх волі.

Це не лише сексуальна експлуатація або випадки, пов’язані із викраденням людей. Більшість постраждалих серед украïнців перебували в трудовій експлуатації або були втягнені в злочинну діяльність, за що наразі відбувають покарання у вигляді позбавлення

волі з різними термінами ув’язнення.

Торгівля людьми - це найбільш швидко зростаюча кримінальна індустрія в світі, яка дає дохід більше 150 мільярдів доларів США щороку.

ОЗНАКИ РАБСТВА

ОЗНАЙОМСЯ З ОЗНАКАМИ, ЯКІ МОЖУТЬ ДОПОМОГИ ІДЕНТИФІКУВАТИ ПОСТРАЖДАЛОГО ВІД СУЧАСНОГО РАБСТВА

•  Потерпілі не говорять від власного імені, зазвичай, ïх супроводжує людина, яка контролює ситуацію та відповідає за всіх.   

•  Їх привозять на місце роботи, або вони можуть проживати на тому ж місці, де і працюють.   

•  У таких людей немає зароблених грошей: ïх начебто забирають для безпечного зберігання. Часто людям навішують борги, які вони і відпрацьовують.   

• Вони нещодавно переïхали до краïни і не розмовляють мовою цієï краïни, або знають обмежений перелік слів, пов'язаних з сексуальною індустрією або ïх безпосередньою роботою.   

•  Вони можуть мати ознаки перенесених знущань, а також голоду, спраги, недостатності сну та/чи відсутності медичного обслуговування. 

 

•  Вони бояться спілкуватись з оточуючими або органами влади, так як вони перебувають під постійним наглядом та контролем трафікерів. Вони можуть виглядати перелякано, пригнічено або занадто покірно.   

•  Вони можуть мати синці, шрами та інші ознаки фізичного насильства і тортур. Постраждалих від торгівлі людьми часто б'ють таким чином, щоб не зашкодити ïх зовнішньому вигляду, на приклад, б'ють по нижній частині спини.

 

•    Їх можуть втягнути до наркотичноïї залежності або до зловживання психотропними речовинами, це все використовується як засіб для поневолення.

 

•  Вони можуть бути недовірливими та підозрілими. Потрепілі від торгівлі людьми можуть виглядати, неначе вони не довіряють нікому, хто б не запропонував ïм допомогу чи принаймні зробив би спробу заговорити до них.   

 

•  У них можуть бути мобільні телефони, але в той же час не бути засобів першоï необхідності.   

 

•  Вони можуть проявляти прихильність до свого кривдника. Може з'явитись, так званий, Стокгольмський синдром, коли викрадені люди з часом починають відчувати симпатію до своïх викрадачів.   

 

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

Часи роботи :Понеділок-Пʼятниця 10:00-16:00

Сайт: la-strada.org.ua

0 800 500 335

(116 123 , або  527 з моб. телефона)

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу